تولید آزمایشی پسته، انار و زعفران ارگانیک در کشور
مدیرکل دفتر میوه های وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه نخستین فن بازار ملی کشاورزی و منابع طبیعی، گفت: در طول برنامه پنجم توسعه باید تولید محصولات ارگانیک و سالم به 25 درصد برسد.
سیدرحمت الله پریچهر افزود: طی پنج سال آینده، 25 درصد از کل محصولات زراعی و باغی تحت پوشش IPM (مدیریت تلفیقی آفات) قرار خواهد گرفت و بدین ترتیب محصول سالم و ارگانیک تولید می شود.
وی با اعلام اینکه بسیاری از میوه های تولیدشده در کشورمان دارای خاصیت ارگانیک است، خاطرنشان کرد: محصولی چون گردو که از سم و کود کمی طی مراحل رشد استفاده می شود، می تواند به راحتی در زمره محصولات ارگانیک قرار گیرد.
پریچهر ادامه داد: سایر محصولات نیز از جمله انار، گردو، بادام و حتی پسته می تواند به راحتی در مراحل ارگانیک قرار گیرد.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر در برخی از محصولات همچون پسته، انار و زعفران به صورت آزمایشی گواهی سلامت داده شده است، تصریح کرد: شرکتهایی وجود دارد که تحت پوشش IFM هستند و با در نظر گرفتن تمامی مراحل تولید و کشت در باغهای کشاورزان تاییدیه سلامت صادر می کنند.
تولید میوه سالم اولویت برنامه پنجم
مدیرکل دفتر میوه های وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: دفتر میوه های معاونت تولیدات گیاهی طی برنامه پنجم توسعه، تولید محصولات سالم را مدنظر دارد.
پریچهر تاکید کرد: فرآیند تولید ارگانیک به گونه ایست که باید چندین سال باغ و محصول تحت نظر قرار گیرد که مقدمات انجام چنین کاری در وزارت جهاد کشاورزی فراهم شده است.
وی اظهار داشت: محصولات انار، زعفران و پسته ارگانیک تولیدشده در کشور، به قیمت دو تا سه برابر بیشتر در بازارهای بین المللی فروش رفته اند.
پریچهر همچنین گفت: در برنامه داریم که تمامی محصولات کشاورزی را تحت پوشش IPM قرار داده و محصول سالم تولید کنیم.
منبع : خبرگزاری ایانا